22 martie 2012

Masca antiacneica, purifianta







ridiche neagra



A venit primavara si vor disparea din piete ridichiile negre. Trebuie deci actionat pana nu e prea tarziu. Va prezint o masca purifianta, ideala pentru masochisti, dar nu numai.

Ridichea neagra se curata de coaja si se rade. Aveti doua variante, fie stoarceti si pastrati sucul pntru tamponare ulterioara, fie utilizati razatura nestoarsa. Daca nu aveti pe cineva in jur sa va ajute la aplicare puneti razatura la blender si o faceti piure. Se pot adauga un pic de tarate, sau faina de orez pentru consistenta.

Aplicati cu grija (ideal de catre alta persoana, in cazul in care folositi ridichea sub forma de razatura) pe fata evitand ochii.
Fata va pisca suficient incat sa va intrebati cine v-a pus sa alegeti tocmai masca aceasta. Ca idee, pisca la fel ca apa oxigenata, insa pe intrega fata.
De ce atunci exista persoane care o folosesc? Ca sa va dau numai un motiv, ridichea neagra contine sulf, ingredient antiacneic.

Revenim la aplicare: dupa 15-20 de minute, inlaturati masca si tamponati cu sucul. Dupa alte 10 minute, clatiti cu apa sau solutie de bicarbonat (o lingurita de bicarbonat la un litru de apa).

Personal*, as utiliza-o la cateva zile. Mie mi-a revenit "sanatatea" pe obraz.
*Sa nu uitam de lene. Frumustea vine din ingrijire, si nu mai refer numai la ritualul de peste zi.



12 martie 2012

Masca cu ou

masca cu ou

Pentru ingrijirea fetei este necesara cel putin cate o masca pe saptamana. Poluarea, varsta, fac necesara  a o doua, daca nu a treia masca.

Masca hranitoare cu galbenus o recomand tuturor tipurilor de piele. "Traditional", se recomanda albus (batut) pentru ten gras (albusul ar inlatura excesul* de sebum), si galbenus pentru tenul uscat.

Insa nicio masca nu mi-a lasat pielea atat de catifelata ca masca cu galbenus. Se separa galbenusul si se amesteca cu putin malai, faina de ovaz, sau de orez. Cele mai bune rezultate le-am avut cu malai. Malaiul trebuie procurat din piata, cel ambalat din magazin fiind prea dur.

Aplicati amestecul pe fata si asteptati 15 minute, apoi indepartati cu apa calduta. Pielea va fi moale si catifelata. Malaiul exfoliaza celulele moarte, de aceea repetati masca dupa o saptamana. Daca doriti sa mai faceti o masca cu galbenus, amestecati de data acesta cu putina miere.

*Cand pielea nu este suficient de hidratata, compenseaza producand sebum in exces.