23 septembrie 2011

Esente pretioase

Exista cateva esente extrem de pretioase, pentru ca se obtin cantitati mici din multa materie prima.


Uleiul esential de trandafir este obtinut din petale de trandafir intr-un procentaj de 0.0006 pana la 1: pana la 0.0001 la suta, in functie de specia de trandafir (Rosa damascena, Rosa centifolia).





Uleiul esential de neroli este distilat din flori de portocal amar (Citrus aurantium var. amara) intr-un procentaj de 0.002 la suta.

Uleiul de santal (Santalum album) provine din regiunea Mysore din India. Arborele are lemnul parfumat, iar traditia utilizarii lui este milenara. Arborele de santal este procesat dupa ce acesta atinge  8 sau 15 ani, iar uleiul provenit din Santalum album este singurul care poate fi denumit ulei de santal. Exista specii inrudite in regiunea Asia-Pacific, dar nu au mirosul caracteristic atat de cautat. Asa-zisul santal rosu este o specie neinrudita, Amyris balsamifera, din Indiile de ...Vest (Caraibe).


Aceste esente sunt folosite in principal in industria parfumurilor, urmeaza aromaterapia si industria cosmetica. Poate pentru ca e mai usor sa convingi pe cineva sa miroasa un pafum, decat sa-si dea pe piele chestii exotice:D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu